05 февруари 2009

КОЛКО СА ЛИЦАТА НА ГЕРБ /IIІ част/

Изключение ли е поведението на герберистите в Плевен от това на другите в страната?! Каква е реалната стратегия или каква е скритата политика на ГЕРБ? Вярно ли е, че ГЕРБ работи за прозрачност и морал в политиката?

Ивелин Николов се наслаждава на спокойствието, осигурено му от прокуратурата и съдебната системаВъпроси, чийто отговори могат да се открият при един прост сравнителен анализ.
За ваше улеснение ще дадем поредица от изказвания на популярни политически личности за явлението ГЕРБ, както и коментари публикувани в различни медии.

1. На 03.11.2008 г. сайтът http://www.actualno.com публикува информация, която някак си ни звучи познато:
“Автомобил "Мицубиши Грандис" е горял снощи в Силистра, съобщават от МВР. Обгоряла е само предната част на колата, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Георги Гайдаров. Работи се по версия за умишлен палеж, уточняват от полицията.”

Ето я и плевенската версия: http://bulgaria.actualno.com
"Тази нощ е била запалена колата на областния координатор на ГЕРБ в Плевен Ивелин Николов. Случаят се разследва. Автомобилът Опел Зафира е на лизингова компания, в момента се изчисляват нанесените щети, уточни Николов. Мисля, че се вижда как ГЕРБ набра скорост преди изборите и това е предизвикало някой да запали колата, коментира той."

Невероятен извод, явно дълго обмислян от Николов. Имам обаче един резонен въпрос и той е към плевенските журналисти. Към тези, който угодно информираха обществеността за "инцидента" с колата на гербериста. Защо обаче нито един от тях не довърши историята си след близо 2 години? Защо не бъдат така любезни и да изнесат информация за резултатите от провелото се разследване? Кой е извършителят на палежа, защо го е направил...Все простички неща, нали? Или не им стиска на "независимите" медии да споделят с нас неблагоприятната за плевенската мутра информация?

Прокурорския чадър над Ивелин Николов все някога ще се затвори и тогава плевенчани ще научат много интересни неща за лидера на ГЕРБ2. И ако герберистите от Плевен се засягат от това, че наричаме техния местен феодал мутра, нека не го приемат толкова лично. Защото ние не влагаме нищо лично.
Просто фактите са такива и остава да се изнесат официално от полицейските органи и прокуратура в Плевен. Може би е редно да се проверят източниците на доходи на общинския съветник от ГЕРБ, като се започне от първоначалното натрупване на капитал от “прозрачния” и “морален” Ивелин Николов. Като начало ще насочим вниманието им към честите му пътувания в Турция. Бихме допълнили и едно загадъчното и до днес неразкрито убийство на плевенски бизнесмен в парк “Кайлъка”. И ако пред съответните органи Николов потвърди липсата на мозъчно вещество в главата си, в тяхна помощ може да се окажат показанията на друг общински съветник, отлюспен от БСП, независимия Валери Ангелов.

За да подкрепим тезата си, че членовете на ГЕРБ в Плевен са мутри, ще се позовем на думите на премиера, цитирани от Дарик:

„Трябва много ясно да кажем: Не се страхуваме от ГЕРБ. Не се страхуваме от Бойко Борисов. Няма да допуснем страната да бъде управлявана от партия, която ще мутризира целия обществен живот. Митовете си отиват, балоните се пукат".