08 февруари 2009

ГЕРБ в страната: Корупция, конфликти, далавери и скандали - Гарантирано от ГЕРБ

Видин

Спокойният доскоро крайдунавски град все по-често става обект на новинарските емисии. Кметът Румен Видов от ГЕРБ бе бламиран от собствените си общински съветнициКметът Румен Видов от ГЕРБ стана герой дори в международния новинарски обмен, след като преди седмици бе задържан от румънските гранични власти.
В разгара на лятото, по време на най-силните горещини, видния видински гербаджия Видов реши да смени... фирмата, която извършва сметосъбирането и сметоизвозването в общината.

Логично това доведе до криза с боклука, съпоставима с тези, която често спохождат софиянци откакто Борисов е кмет на столицата.

Оказа се, че за разлика от София, във Видин проблемът е лесно решим. Видов спря да плаща на фирма Титан Север, която почистваше Видин след проведена обществена поръчка.

Видин замириса и се зарина с боклук.

Областния управител на Видин изпрати гневно писмо до Румен Видов, в което го призоваваше да си свърши работата.

Видов я свърши, като възложи сметосъбирането и сметоизвозването на близката до ГЕРБ фирма Титан АС. Пито-платено. Кризата с боклука приключи. Всички са доволни. Най-много Румен Видов и фирмата на ГЕРБ.

Нахалството на видинския кмет дотолкова омръзна на видинчани, че на последната сесия на Общинския съвет, Румен Видов бе бламиран от собствената си група общински съветници, когато направи предложението за преобразуването собствеността на две бивши детски градини - в гр. Дунавци и ромския квартал Нов път. Видинските общинари попречиха на кмета си да врътне поредната далавера с общински имоти. Така те остават публична общинска собственост и не е възможно да се извършват разпоредителни сделки с тях, каквито бяха мераците на кмета. За детската градина в ромския квартал обаче се знае, че там се е настанил братовчед на един от общинските съветници от ГЕРБ.

Първомай

Председателят на Общинския съвет в Първомай Митко Хубинов ще бъде изключен от редиците на ГЕРБ. Това съобщи областният координатор на партията Димитър Лазаров. Отлюспването идва след втория неуспешен опит за свалянето на Хубинов като председател, който бе подкрепен и от съветници на партията.
Обвиненията на гербаджиите срещу Хубинов са, че ...работи за интересите на Община Първомай и кмета Ангел Папазов, е не за ГЕРБ (и по-точно – за фирмите на партията).
С изключването на Хубинов ГЕРБ ще загуби председателското масто в общинския съвет на трета община в област Пловдив. В края на миналата година след промени в местните коалиции бяха свалени Йордан Кюмюрджиев в Пловдив и Николай Петков в Карлово.

СЛЕДВА...