13 февруари 2009

Лицата на ГЕРБ: Ивелин и Тихомир Николови – Батко на Братко по гербаджийски /ІІ част/

Димитър Стоев става поредният директор на Спортно училище „Георги Бенковски”. Веднага след назначаването си той предава на прокуратурата всички документи по скандалната сделка с цистерната и всичко, което му е оставено като наследство от предишните шефове на училището. Прокуратурата се заема сериозно с проверката и Тихомир Николов става чест посетител на тази институция.

Застрашен от възможността да отиде в затвора, Тихомир Николов започва трескаво да търси контакти с висши представители на Темида. И тук на помощ идва съдбата – от невзрачния дребничък младеж е привлечена също толкова невзрачната треньорка по карате в Спортното училище Милена Кирниколова. В друг момент Тихомир не би обърнал никакво внимание на неугледната девойка, но в този случай пресметливостта на бъдещия гербаджия се оказва на висота и той се оставя да бъде съблазнен от Кирниколова.

Тихомир Николов използва Милена Кирниколова за се добере до окръжната прокурорка Искра ГаневаПри Милена тренират двете дъщери на окръжната прокурорка Искра Ганева. Самата Ганева е в приятелски отношения с треньорката и я приема като част от семейството си. За Тихомир Николов интимните отношения с Кирниколова са най-краткия път към така търсените близки контакти с прокурори и съдии, от които се нуждае, за да се спаси от затвора.

Пресметнал плюсовете и минусите от подобно обвързване Тихомир започва връзка с Милена, която скоро му отваря възможността за близки контакти с Ганева. Самият той се отблагодарява като ходатайства за назначаване бащата на Кирниколова за инспектор в Общината.

Прокуратурата прекратява всички проверки по далаверите на Николов в Спортното. Това не е достатъчно за арогантния младеж и той се възползва от връзките с Искра Ганева за да завърже нови контакти в съдебната система. Няма да повтаряме вече написаното за това, как братя Николови влязоха под кожата на плевенската Темида.

Ще добавим само, че веднъж придобили позиции сред магистрати и прокурори, Ивелин и Тихомир Николови побързаха да печелят дивиденти от тези връзки. Започнаха като насъскаха прокурори срещу новия директор на Спортно училище Димитър Стоев.

Първоначалното им желание да отмъстят за това, че Стоев даде на прокурорите сделката с цистерната бързо отстъпи пред възможността за нови далавери в училището.
И от врагове, братя Николови се превърнаха в най-близки приятели на Димитър Стоев, обещавайки му чадър от прокурорското преследване, което те самите бяха предизвикали. Братята изпълниха обещанието си и прекратиха прокурорските проверки, но в замяна получиха уникалната възможност да „участват” в изразходването на бюджета на училището от близо милион и половина годишно.

За целта се нуждаеха от верен съюзник, вещ в далаверите и интригите в Спортно училище, познаващ тънкостите и възможностите за бързо забогатяване. Бързо го намериха в лицето на спортния директор на училището Петър Георгиев, познат в спортните среди в Плевен като Петьо Дявола.

Така само след година и половина, Тихомир Николов и брат му се върнаха триумфално в Спортно училище. Не за да работят за спорта, а за да крадат. Как успяха да осъществят това ще ви разкажем в следващия материал.

СЛЕДВА...