03 февруари 2009

КОЛКО СА ЛИЦАТА НА ГЕРБ /І част/

Изключение ли е поведението на герберистите в Плевен от това на другите в страната?! Каква е реалната стратегия или каква е скритата политика на ГЕРБ? Вярно ли е, че ГЕРБ работи за прозрачност и морал в политиката?

Въпроси, чийто отговори могат да се открият при един прост сравнителен анализ.
За ваше улеснение ще дадем поредица от изказвания на популярни политически личности за явлението ГЕРБ, както и коментари публикувани в различни медии.

1. www.boikob.blogspot.com
За Бойко Борисов законът има две страни - едната е, когато той печели. Тогава законът е правилен. Когато той губи - законът е крив. Борисов не е разбрал колко е нелепо да твърди, че той самият е чувствал дискриминация, след като е работил в МВР по време на социализма и е бил командир на батальон именно по време на т.нар. възродителен процес.

След вчерашните събития около Бойко Борисов е трудно да се говори за Бойко и морал. По-точно е да се каже "Бойко Борисов и липсата на морал".

Клубът за активна политика на БСП - Бургас спечели делото, заведено срещу Бойко Борисов в Комисията за защита от дискриминация, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Делото бе по повод изказването на лидера на ГЕРБ, че „в БСП всички са без морал”. Изказването на Борисов беше по повод кмета на община Ветрино - Георги Андреев, който бе приет за член на БСП, но спечели местните избори, издигнат от ГЕРБ.
Комисията предписва Бойко Методиев Борисов да публикува за своя сметка извинение за горепосочените изявления и диспозитива на настоящото решение във вестник „24 часа” и електронното издание на информационна агенция ”Фокус”. И още - на основание чл. 47, т.4 от Закона за защита от дискриминацията на Бойко Методиев Борисов занапред да се въздържа от подобни изявления, засягащи честта и достойнството на личността по признак политическа принадлежност.

Пред "Фокус", Борисов заяви че няма да се извини на БСП за изказването си, че в партията всички са без морал. По думите му - комисията би трябвало да се занимае с всички жертви в концентрационните лагери по време на управлението на тази партия. „Ако аз съм им нанесъл морална обида, то те са убили хиляди хора, хиляди хора са безследно изчезнали... Не само, че няма да им се извиня, а и се чувствам горд пред паметта на дядо ми и на загиналите в борбата с комунистите.” – заяви Борисов.

И тук обаче, Борисов пропуска един важен факт от своята биография, а именно че баща му е бил полковник от МВР, шеф на софийско РПУ. Интересно ако дядо ти е жертва на комунистите, как баща ти и ти самият успявате, да се издигнете в структурите именно чрез подкрепата на тази власт, която обвинявате за убийството на дядо си. Да не пропускаме и факта, че именно Борисов бе този, който спечели доверието на Първия в България и комунистическо величие – Тодор Живков?
Е, каква е истината?!

На плевенска почва, наблюдаваме същата ситуация. Цачева & Николов – от бивши членове на БКП бързо се трансформират в активни радетели на демократичните идеи.
Пред местен вестник Цачева си позволява да заяви: “Нашите идеи и убеждения са десни и сходни с тези на СДС, различното е в начина на реализирането и постигането им. От моя страна съм категорична, че ще водя позитивна кампания и няма да допусна битовизмите да вземат връх в политическото състезание.”

Всички плевенчани се убедиха, че с адвокатската си уста Цачева пробута една огромна лъжа. Нито водената от госпожа предизборна кампания бе толерантна, нито прекъсна мераците си да досажда на икономическа полиция и на плевенската прокуратура със своите измислени идиотизми по адрес на опонентите си. Всъщност, Цачева започна гнусната си и подмолна атака още в предаването на Бареков, посветено на местните избори, в компанията и чрез пригласянето на нейния скъп съпартиец от миналото Васил Антонов. Който пък има наглостта да каже, че не знае за вестник “БГ север”, вестникът на който самият той е собственик и естествено най-щедър рекламен спонсор.

Диспутът по бТВ показа, че Цецка Цачева и Васил Антонов са в един отборЧаст от интервюто с водещ Николай Бареков:
източник: вестник “БГ Север”

Васил Антонов: При вас освен влизането на отбрани журналисти по време на пресконференция и допускането на само отбрани журналисти, това е факт и той многократно е ставал.

Найден Зеленогорски: Отговорът за журналистите е, че всички журналисти могат да присъстват на пресконференции с изключение на тези, срещу които имаме конкретни доказателства за клевети.

Водещ: Тоест, има журналисти, които не ги пускате?

Найден Зеленогорски: Става въпрос за комунистическия вестник в Плевен.

Водещ: За комунистическия вестник?

Найден Зеленогорски: Вестникът на г-н Антонов.

Васил Антонов: А, не го знам кой е този вестник.

Лъжи, лъжи, лъжи…И това не изненадва наблюдаващите отстрани. Все пак Цачева и Антонов са учили от един учебник.

Следва...