06 февруари 2009

ГЕРБ в страната: Корупция, конфликти, далавери и скандали - Гарантирано от ГЕРБ

На пръв поглед, лидерите на ГЕРБ в Плевен се отличават от останалите си колеги с изключителната си некадърност, бандитска арогантност, нюх към далаверите, липса на морал, склонност към корупция, тотална неграмотност, безскрупулен кариеризъм, политическа всеядност, страст към интригите и изключителна нравствена нечистоплътност.

Ивелин Николов и Цецка Цачева безспорно притежават всички тези качества. Притежават ги и голяма част от приближените им в плевенската структура.
Оказа се, че положението в Плевен не е изключение, а по-очевадно потвърждение на общата тенденция. Бегъл прочит на медиите показват категорично, че ГЕРБ се проваля навред из страната.

Пловдив

Сочената като модел за бъдещото управление на страната коалиция ГЕРБ-ВМРО се Славчо Атанасов показа на ГЕРБ, че няма да позвали да бъде изнудван от Кюмюрджиев разпадна скандално, след като кметът Славчо Атанасов уволни целия юридически отдел начело с ресорния заместник кмет – всички те членове на ГЕРБ. Причината бе, че заради некомпетентност, немарливост или най-вероятно заради корупция на тези служители, Община Пловдив загуби една от общинските си фирми – Ритон, с което се лиши и от имоти за над 5 милиона лева от активите на дружеството.

Вместо да се разграничи от корумпираните си членове, пловдивската организация на ГЕРБ начело с шефа си – генерала от МВР Йордан Кюмюрджиев скочи на кмета. Опитаха се да го бламират, в продължение на седмица Пловдив фактически се управлеваше не от законно избрания си кмет Атанасов, а от хунтаджиите от ГЕРБ начело с Кюмюрджиев.
Притиснат от обстоятелствата, Славчо Атанасов отговори подобаващо на превратаджиите и сформира ново мнозинство в Общинския съвет, което свали Йордан Кюмюрджиев от поста председател на Общинския съвет. След което с постовете си се простиха още трима заместник кметове на ГЕРБ.

Така, от управляваща партия във втория по големина град в България, ГЕРБ отиде в опозиция заради упоритостта да защитава корумпираните си членове.
Епилогът е прозаичен. Славчо Атанасов управлява още по-добре подкрепен от новото мнозинство в Общинския съвет. След бързи действия от негова страна общината вероятно ще си върне фирма „Ритон”, заедно с имотите за над 5 милиона лева.

След като погуби местната структура и унищожи всички шансови на ГЕРБ за управление, Кюмюрджиев в крайна сметка бе изритан от шефското място. Едва ли това е утеха за онези, които се довериха на компрометирания, властолюбив и корумпиран бивш полицай.

СЛЕДВА...