18 февруари 2009

ГЕРБ В ПЛЕВЕН

Легенди се носят за арогантността, за популистката политика и най-вече за неблагодарността, така характерни за общинските съветници от ГЕРБ Плевен.
Определено малобройните им съмишленици ще кажат, че това са злонамерени лъжи. Самите Цачева&Николов пък ще твърдят, че това е резултат от “възхода” на тяхната партия. А юридическият корифей и порнолюбител Стефан Катев пък мъдро ще заключи: “Наближават избори”.

В този сайт са изнесени доста интересни моменти от същността на местните герберисти – да, не толкова често изричани в обществото, но истини. Истини от миналото и настоящето на нашите герои, които няма как да бъдат изтрити или забравени от съзнанието на плевенската общественост.

И интересното е, че за тези наши герои може да се говори много, защото тяхната история не започва от ГЕРБ. Те изграждаха образа си много преди Бойко Борисов, да се замисли за партия и лидерство. Още преди Генерала, да се реши да захвърли партийната си червена книжка.

Кой път избираха плевенските общински съветници от ГЕРБ, за да се превъплътят в образа на “алтернативата на БСП” и “новата десница”?

Естествено, най-лесният – този на хамелеона. Близо до “силните на деня”, чрез раболепие, клетви във вярност, лъжи….и всичко онова, което един християнин би нарекъл “Юда”. Или може би – да отгледаш змии в пазвата си. За тези, които все още не се сещат коя е пазвата ще помогнем – настоящата кметска управа.
И за да потвърдим казаното, съвсем накратко ще припомним някои факти.

Ивелин Николов, областен координатор на ГЕРБ. Навлиза в редиците на СДС след като се Ивелин Николов - от шофьор, лепач на плакати и  посредствено муле в СДС се издигна до областен лидер на ГЕРБ в Плевенпоявява на паркинг с бяла жигулка, къси панталонки и по джапанки. Е, не толкова изискан вид, но всяко гладно начало е трудно. Като Гаврош край соцавтомобила, Николов изчаква да приключи разговора между Христо Марков и секретаря на СДС Стефан Ганев. Кандидатът за десен, нетърпеливо очаква да бъде въведен в лоното на СДС. Самият Марков вече се е преориентирал от крайнолявата партия “Напред” на Иван Славков към СДС и се ползва с добри позиции в местната структура на дясната партия. Разговорът приключва в полза на Николов и така, той е приет като момче за всичко. От шофьор, лепач на плакати и посредствено муле, новобранецът бързо набира популярност и самочувствие в седесарските среди.

Невзрачното момче бързо се нагажда към съответната ситуация и жадно черпи от всички възможни перспективи разкрили се пред него. От необразован лекоатлет Николов за кратък срок успява, да се сдобие с диплома за висше образование от Търновския университет. За колко години ли?! Не пресмятайте – няма такъв официален вариант. Казва се, по бързата процедурата.

Пламен Георгиев, общински съветник от ГЕРБ, собственик на фирма “Анаконда”. Как ли Пламен Георгиев е поредния герберист, забравил, че дължи успеха си на Зеленогорскиот момче със сатенени дрешки и физиономия на наркоман, се става “известен” бизнесмен? Мнозина си задават въпроса кое повече помогна – съвместното му студентство с кмета Зеленогорски или топлите отношения между колегата от студентските години и съпругата му Таня Георгиева, която бе сред най-честите и ярки посетители на кметския кабинет.

Ех, каквото и да е, важното е, че от никому неизвестен, шефът на фирма “Анаконда” стана “Бизнесмен на годината” и то по предложение не от кого и да е, а от кмета Зеленогорски.

За други преуспели и толерирани състуденти или съпруги, ще говорим друг път.
Цецка Цачева, ГЕРБ ПлевенЦецка Цачева, общински председател на ГЕРБ. След дълги години моминство, решава да поплаче на рамото на Зеленогорски, който по това време е шеф на “Български пощи” в Плевен. Женските й сълзи трогват бъдещия кмет и той й предлага работа. Влизайки под кожата на новия си шеф, Цачева започва често да посещава дома на Зеленогорски и се обявява за близка семейна приятелка. Заблуждавайки “ракетата-носител” в своята коректност и лоялност, Цачева бива лансирана от десния политик пред български и чуждестранни фирми. Следват редица подписани с нея граждански договори за юридическа консултация. Парите валят….Самочувствието също. И един ден, в миг на прозрение, амбициозната госпожа с червена партийна книжка ще възкликне:
“Стените са тесни за моята душа”. Нейното излияние се оказва поредното доказателство за безпогрешността на женската интуиция – идва кораб, нов кораб и по-голям, по-предизвикателен, със “светло” бъдеще. Той може и да “забере” таз непозната за него черна душа. Ах, “Титаник”, въздишка и крах…за кого ли обаче?

Но все пак, има и надежда за тази неудовлетворена и незадоволена женска душа. В помощ на Цецка Цачева ще припомним, че БСП започва да пуска в употреба нови кораби и с тях, надежда за хора с болни амбиции. А капитанът от мъж, по-мъж, е, не е пожарникар, но пък е известен историк. Така, че съветът ни към адвокат Цачева – време е да изтупате прахта от старата си червена партийна книжка. Тя е верен еднопосочен билет.

В нашият разказ засегнахме една незначителна част от влечугите, отгледани в плевенски терариум.

Едни излязоха на припек, други стаени, изчакат свити на кълбо.
Грозна, отблъскваща и съскаща картинка, която би трябвало да предизвика не само нашето внимание.