09 февруари 2009

ГЕРБ в страната: Корупция, конфликти, далавери и скандали - Гарантирано от ГЕРБ

Русе

Разтърсвана от скандали, интриги и нечисти икономически интереси, групата общински съветници на ГЕРБ в Русе постоянно се топи. Две от общинските съветнички на партията я напуснаха и станаха членове на новосформираната група „Развитие”. Първа повлече крак собственичката на фирма за превозваческа дейност „Динатурс" Даяна Коева.

Даяна Коева обвини открито в медиите лидера на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев в изнудванеБизнесдамата бе изнудвана да прави непрекъснато „дарения” за ГЕРБ. Когато това й омръзна, Коева напусна групата на ГЕРБ и заедно с неколцина независими общински съветници формираха нова група.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Шефът на герберите в Русе Пламен Нунев открито заплаши Коева да не напуска, защото в противен случай „не знаела какво може да й се случи". Нунев изпълни заканата си незабавно, като с помощта на Ваньо Танов успя да съсипе бизнеса на дамата. Даяна Коева загуби поредица от дела, гледани от приближени до ГЕРБ съдии. Като резултат съдия-изпълнител описа и запорира имуществото й.

Случилото се с Даяна Коева явно бе капката, която преля чашата на търпението на друга съветничка от ГЕРБ Русе - Д-р Росица Вачева, която в началото на декември също напусна ГЕРБ и се присъедини към новосформираната група „Развитие”.

Дупница

Общинският координатор на ГЕРБ в Дупница Крум Милев и членът на общинското ръководство Емил Гущеров загубиха партийните си постове заради медиен скандал. Според Цветанов, съветниците на ГЕРБ в Дупница са работили за благото на града, като са го превърнали в нарицателно за сливане на мафията с местната властДваматата видни гербаджии се впуснаха да обясняват на зрителите на БТВ колко добри и человеколюбиви хора са братя Галеви, и как Дупница просперира под нежните им грижи за дупнишкото народонаселение.

Зрителите бяха потресени от наглостта на дупнишките лидери на ГЕРБ, които приеха с радост ироничното предложение на Николай Бареков да не се организират избори, а БСП и ГЕРБ да управляват в коалиция на национално ниво така, както са направили в Дупница.

Цветан Цветанов се стресна от медийния скандал, който грозеше ГЕРБ заради дупнишките й лидери и побърза да ги отстрани от ръководните им постове. Двамата обаче си останаха общински съветници, тъй като, по думите на Цветанов, „до момента решенията, които са подкрепили, са били в полза на обществото”.

Вероятно формалният лидер на ГЕРБ визира онези решения на общинските съветници, заради които Дупница стана известна като „Галевград”, а „моделът Дупница” стана нарицателно за сливане на местната власт с мафиотските структури на организираната престъпност.

СЛЕДВА...