07 февруари 2009

ГЕРБ в страната: Корупция, конфликти, далавери и скандали - Гарантирано от ГЕРБ

София, район „Илинден”

Румяна Дойчинова бе изключена от ГЕРБ защото не се съгласи да нарушава закона за да се облагодетелстват партийните фирмиКметът на столичния район "Илинден" Румяна Дойчинова бе изключена от ГЕРБ само няколко месеца, след като спечели изборите. Според официалната версия на ГЕРБ тази стъпка е предприета защото: „в последните месеци в партията постъпиха жалби и сигнали от обществеността на Район Илинден, които показват, че в дейността си като кмет Румяна Дойчинова уронва престижа на районната администрация, и злоупотребява със служебното си положение".

Според самата Дойчинова причината е друга – неудовлетворени бизнес интереси на съпартийци, поискали незабавно осребряване на властта, която ГЕРБ получи на изборите чрез възлагане на ремонти и доставки без проведени конкурси и обществени поръчки.
На призивите да напусне поста си, както е декларирала в договора за открито управление, документ, който подписаха всички кандидати на ГЕРБ преди местните избори, Румяна Дойчинова отговори: "Няма да напусна поста си, защото подписаната от мен декларация няма юридическа стойност".

Нещо, което беше напълно ясно на всички, и най-вече на лидерите на ГЕРБ, които съзнателно и целенасочено излъгаха избирателите, че са изработили механизъм за отзоваване на хората си във властта, които се корумпират или предадат партията.

Добрич

Оказа се, че радетелите за „открито и честно управление, прозрачност и борба с корупцията” ...купуват гласове.

Детелина Николова стана кмет на Добрич за втори път с купени от ГЕРБ гласовеТова бе доказано по категоричен начин с присъда на районния съд, която наложи административни наказания на двамата от ГЕРБ, задържани в момента, когато са пазарували гласове в полза на кандидатката на ГЕРБ за кмет на Добрич Детелина Николова.

В навечерието на местния вот роми хванаха Северин Стефанов и го предадоха в Първо РПУ в Добрич, а Славчо Иванов тогава успя да избяга. Към веществените доказателства бяха приложени списък с личните данни на 271 избиратели от квартал "Изгрев" и 4 хиляди лева в банкноти по 20 лева.

Графологичната експертиза доказа, че Иванов е записвал по колко е платено на избирател. Двамата задържани признаха всички изнесени от обвинението факти.
Местния лидер на ГЕРБ в Добрич Румен Иванов първоначално обяви, че двамата нямат нищо общо с партията на Борисов, а после плати на адвокати за да обжалват присъдата на първоинстанционния съд.

В крайна сметка ГЕРБ остава единствената партия, чиито активисти са осъдени за купуване на гласове.

СЛЕДВА...