14 декември 2008

Ченгеджийските методи – визитна картичка на ГЕРБ Плевен /І част/

Още от създаването си ГЕРБ в Плевен бе обвито с тайнственост. Бъдещите лидери разнасяха някакви списъци, задраскваха се хора, вадеха се папки с компромати срещу всички читави конкуренти за ръководни постове, дописваха се нови членове, предимно роднини и служители във фирмите на бъдещите лидери. На учредителното събрание се оказа, че много от записалите се в сайта на ГЕРБ кандидати за членове на плевенската Ивелин Николов Цецка Цачева ГЕРБ Плевен Nikolov Cacheva Gerb Plevenорганизация не са в списъците. Така удобно и безопасно беше избрано новото ръководство и тайнствените носители на списъци излязоха на светло – Ивелин Николов беше избран за областен лидер, а Цецка Цачева – за шеф на общинската структура.
От тогава на тази организация й тръгна на ченгеджийски методи. Не можеше и да бъде различно, защото и двамата лидери са закърмени с тези похвати – и двамата са доносници на тайните служби. Това е причината да бъдат избрани от Цветанов – много по-лесно могат да бъдат контролирани и държани в подчинение. Това е истината.
Получили властта да „колят и бесят” в плевенската организация, Николов и Цачева веднага спретват акция в стил „фашисти палят Райхстага” – и сами подпалват колата на областния лидер. При разследването е установено по безспорен начин, че отпечатъците по бутилката със запалителна течност са на Ивелин Николов и майка му – Денка Николова.

Вместо да арестуват подпалвачите, полицаите получават нареждане от шефовете си да прикрият случая. Николов и Цачева са си осигурили стабилен чадър от правосъдието, като са включили в листата за общински съветници на ГЕРБ жената на окръжния прокурор Марио Василев – Петя Василева.

Пак с типично ченгеджийски похвати, само месец преди това ГЕРБаджиите стават причина да „изгорят” други двама висши чиновници. След полицейско преследване из нощен Плевен е заловен да шофира пиян шефа на районния съд Любомир Кръстев. С него е братът на Ивелин Николов – Тихомир. Областният лидер на ГЕРБ ги прибира с лъскавата си Зефира, и се опитва да спаси Кръстев и брат си като изнудва тогавашния шеф на полицията Бисер Иванов да прикрие случая. Полицаят се поддава, но това не спасява Кръстев от уволнение, а самия Бисер Иванов скоропостижно „подава оставка”.

Цялата предизборна кампания на ГЕРБ е белязана от ченгеджийските им похвати и типичен черен пиар – вандалски прояви върху билбордове и автомобили на опонентите, анонимни листовки, компромати, обиди и заплахи бяха любимите оръжия в предизборната кампания на ГЕРБ. Стигна се дотам Ивелин Николов да заплашва общински и държавни служители с уволнение, а Цецка Цачева редеше заплахи за разправа с помощта на прокуратурата от телевизионния екран.

Резултатът от подобни ченгеджийски методи е ясен –ГЕРБ получи най-ниския резултат в цялата страна. Нито един кмет на населено място в цялата Плевенска община. Нито един кмет на община избран с листата на ГЕРБ в цялата област. Гласовете за Цачева са 5 пъти по-малко, а листата на ГЕРБ получи 3 пъти по-малко гласове от спечелилата изборите дясна коалиция.

продължава...