02 декември 2008

ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА ГЕРБ /ІІ част/

Така. Да се върнем в началото на нашия разказ. Ако някой от вас все още недоумява защо се налага едни и същи хора, свързани с тесни роднински връзки и общ бизнес, да правят толкова странни хватки, да регистрират, преобразуват и закриват десетки фирми със сходен предмет на дейност, да прехвърлят дялове, финансови и материални активи и да променят собствеността – отговорът е прост – далавера.
Избягва се контролът на държавата. Така се перат пари. Така се финансират партии и престъпни групировки. Така се извършват финансови престъпления.
Ще запитате, защо данъчните и финансови контролни органи не си вършат работата, за да пресичат финансови и данъчни измами и престъпления?
Защо прокуратурата и органите на правосъдието не правят нищо за разкриване на подобни престъпни схеми?
данъчен инспектор НАП Плевен Владислав Николов ГЕРБ ПлевенОтговорът отново е прост. Николови предвидливо са си осигурили чадър. Използвали са лидерството си в ГЕРБ, за да си осигурят тила. Направиха личния си счетоводител Владислав Николов общински съветник. Между другото, като данъчен инспектор в НАП Плевен, Владислав Николов е задължен да се бори срещу финансовите престъпления и данъчните измами, а не да ги прикрива и да осигурява закрила и безнаказаност на фирмите на Николови от проверките на данъчната администрация и финансовото министерство.
Петя Василева ГЕРБ Плевен прокурор Марио ВасилевЗакрила от прокуратурата Николови си осигуриха, като направиха Петя Василева, съпруга на окръжния прокурор Марио Василев, областен лидер на Жени ГЕРБ. А след като загубиха покровителството си от председателя на районния съд, който бе уволнен безславно за пиянските си оргии с братята на вилата си в Кайлъка, Ивелин Николов предвидливо прекъсна връзката си с журналистката Диана Александрова /тя и без това знаеше прекалено много за връзките му с ТИМ/ и започна съжителство с поредната си жертва – съдийката Бисерка Цанова. Вярно, че тази госпожа има предпочитания към неудачни политици /известно време живееше с лидера на партия РЗС – Добрин Матев/, но не следва ли да се спомни за съдбата на друга нейна колежка, с известна фамилия?

След като и шефа на полицията в Плевен бе уволнен, заради опит да прикрие поредното нарушение на двамата братя, Ивелин Николов бързо се съюзи с настоящия шеф. А редовите полицаи започна да плаши, с “бъдещото” си място на областен управител. Мечти…
ГЕРБ Плевен Цветанов Борисов Ивелин Николов Цецка ЦачеваТака, необезпокоявани от властите, Николови се наслаждават на спокойно и безметежно съществуване, заобиколени от обръчите си от фирми, в очакване на голямото лапане на големите пари от еврофондовете. На което може да завиди дори Доган. А защо не и братя Галеви? Но ако за онези братя някои казаха и добри думи, за плевенските – се съмнявам! Плевенчани знаят и могат да кажат много, но започват чак сега. Е, по-добре късно, отколкото….нали? Само Борисов си затваря ушите и се държи като госпожица, че нищо не знае. Подобна позиция заема и послушкото Цветан Цветанов, който отдавна е запознат с рекета в Плевенско. Жалко, че някои хора не са между живите, за да споделят по колко хиляди са се отчитали месечно на тогавашния пазител на реда Цветан Цветанов. Е, ако Людмил Конов, известен като Доктора, не може да го направи, то съдействие може да окаже плевенския депутат Васил Антонов, собственик на хотел Ростов.
А ако прокуратурата се заинтересува, може би ще й помогнат и бивши шефове на полицията, редови полицаи…стига да поиска. И ако тази “фантазия” стане реалност, ще е много интересно кой ще смее да разпъне чадъра на плевенската приказка “братя Николови”?