17 декември 2008

Тихомир Николов - възход на посредствената комплексарщина.

Броят и нивото на “зарибените” магистрани се оказват недостатъчни за братя Николови. В типичен за тях стил, те си осигуряват протекциите и на близката до Любомир Кръстев заместник председателка на Върховния административен съд Венета Марковска. Марковска е член на Висшия съдебен съвет и е най-прекият път на Тихомир Николов към мечтаната кариера на магистрат.

Висш съдебен съвет Венета МарковскаЗа да си осигурят доброто й отношение, Николови организират няколко стабилни запоя в шикозни плевенски заведения, на които освен високопоставените гости присъстват и отбрани плевенски магистрати от съда и прокуратурата. Най-често посещаваното заведение е известната “Караджейка” в парк Кайлъка. И това не е случайно… Под влияние на алкохола, Марковска е очарована от доста по-младия от нея Ивелин Николов и според негови твърдения връзката им е преминала границите на приятелството още първата вечер.

Контактите с висши служители от ВСС някак уж случайно съвпадат с дипломирането на Тихомир Николов. Което, логично, приключва безпроблемно.

Затова пък, в същинска драма се превръща изпитът на Тихомир Николов за придобиване на адвокатски права. При първото си явяване той е единственият скъсан от над сто и петдесет явили се кандидати от цялата страна. Естествен развой за една такава невежа личност, която дори името си не пише без правописна грешка. Впрочем, наскоро това бе доказано по най-срамен за ПП ГЕРБ начин, когато Тихомир Николов се опита да напише поредната декларация на плевенската структура на партията. Централните медии преброиха над 30 правописни, пунктуационни и граматически грешки и осмяха неграмотността на плевенските гербаджии.

Траян Марковски Висш адвокатски съвет протекции Тихомир Николов адвокатЗа да не се излага отново, а и за да не излага на опасност току-що стартиралата политическа кариера на брат си, Тихомир старателно подготвя следващото си явяване. Впрегнати са всички ресурси – от плевенски магистрати /прокурор Марио Василев и съдия Бисерка Цанева/ и членове на плевенската адвокатската колегия начело с Цецка Цачева, до тежката артилерия – заместник председателя на ВАС Венета Марковска и бившия и съпруг и настоящ председател на Висшия адвокатски съвет Траян Марковски.

Както се казва – от това повече – няма накъде. След като си осигурил протекции от шефа на Висшия адвокатски съвет, дори и да си с интелекта на Тихомир Николов – пак ще вземеш изпита. Така малкият брат на Ивелин Николов най-после стана адвокат.
Тази сага съвпадна с предизборната кампания за местните избори. Близки до ръководството на плевенската структура са убедени, че много от фаталните за разгрома на ГЕРБ в тези избори решения са взети под давлението на Тихомир Николов, като се започне от издигането на Цачева за кандидат за кмет и се стигне до общия негативен тон на кампанията и черния пиар – вандалските прояви върху билбордовете и автомобилите на опонентите, анонимните листовки, компроматите, обидите и заплахите с които ГЕРБ „привличаха” гласоподавателите си.

Любомир Петков Ивелин Николов наше момчеПолитиката на местната структура на ГЕРБ не е случайна. За несведущите ще поясним, че заместник-председателката на Върховния административен съд Венета Марковска, с която Ивелин Николов има кратък, но бурен роман, е в изключително топли отношения с бившия вътрешен министър Румен Петков. Според мнозина магистрати, именно Марковска е „чадърът”, опазил Запалката от домогванията на правосъдието. Бившият министър нарежда на протежето си Любомир Петков – общински лидер на БСП - „Помагай на Ивелинчо, той е наше момче”. Но това е друга тема.

Въпреки, че официално не е член на ГЕРБ, Тихомир Николов продължава да се изживява като сив кардинал на плевенската организация на партията. Логично, след като по обясними причини адвокатската му кариера е обречена на провал. А политическата…едва ли ще има такава. Защото цялата му страст се свежда единствено до кроене на планове за унищожаване на политическите и икономически конкуренти на братя Николови, чрез най-пошлите методи, без капка морал и почтеност.