13 декември 2008

Ивелин Николов - скапан актьор или лош сценарий?

Все още мнозина си задават въпроса как бе избран Ивелин Николов за областен координатор на ГЕРБ в Плевен. Кой го препоръча на Бойко Борисов? Какви ли качества притежава седесарят, за да предложат именно на него да предаде синята идея и да заеме пост в нова партия, с доста неизвестни?

Дори политическото “прозрение” на червената журналистка Поля Томова, от местния партиен орган на БСП в Плевен, не успява да открие истината в първото интервю на избраника. Или… не поиска? Може би защото“героите” играеха роли и следваха определен сценарий - за възвръщане на властта на своите кукловоди.

Ивелин Николов ГЕРБ Плевен интервю Поля ТомоваИ така, кой препоръча невзрачния Ивелин Николов на Бойко Борисов? Отговорът е изключително прозаичен, съдържащ се в неговото първо интервю.

“Интервю на Поля Томова:
- Г-н Николов, как станахте координатор на ГЕРБ, откъде дойде предложението?
- Преди време бях извикан в столицата за среща с Бойко Борисов и председателя на партията Цветан Цветанов.
- Не е ли авторитарно взимането на такова решение от един човек?
- Не, не мисля. Кой ще представлява ГЕРБ по места решава Бойко Борисов.
- За много хора вие сте приближен на Найден Зеленогорски, как ще ги убедите, че ГЕРБ в Плевен не е просто структура на СДС?
- Изборът ми за координатор е решение единствено и само на Бойко Борисов. Коментарите за влияние на Найден Зеленогорски над мен считам за несериозни. Не отричам, че с него сме добри приятели от години, но той също бе изненадан от моя избор. След това ми пожела успех, като истински демократ. При посещението си в Плевен лидерът на партията Цветан Цветанов заяви, че на местно ниво ще си сътрудничим със СДС. Изключено е партньорството ни с БСП.
- Имате ли приятели, какво ви свързва с тях?
- Имам много и добри приятели. Един от тях е Христо Марков. С него се чуваме почти всеки ден, а когато има време - се виждаме. Мога да кажа, че това е приятелство, изпитано в годините, и затова - истинско.”

Нека допълним картинката с малко информация от миналото на този приятел - олимпийският шампион Христо Марков. Неговата политическа кариера тръгва от сателитната на БСП партия “Напред България”, с председател скандалният Иван Славков. През далечната 1994 г. Марков успява да се нареди на почетното трето място в кандидатдепутатската листа на движението за 24 избирателен район в София. През 1997 година олимпиецът отново е в листата за народни представители на сателита “Напред България” и като виден комунистически функционер вече е нейн водач.
Това, че Ивелин Николов и Христо Марков са приятели е вярно. Както е вярно, че и Христо Марков е приятел с Цветан Цветанов. Който пък е приятел и не само, с Бойко Борисов. Е, прозаично е, нали?!
Приятелството между Марков и Николов е известно в Плевен. Не само с това, че Тереза Маринова бе отнета най-брутално от своя плевенски треньор, за да поддържа авторитета и либидото на своя бъдещ. А и със скандалните нощни изпълнения в плевенски нощен бар собственост на местен соцдепутат. Гуляите на двамата лекоатлети често са освежавани от поръчаните от тях сексапилни компаньонки. Проблемът обаче настъпва, когато плейбоите, отказват да платят сметката си, за което се налага в “плащането” да се включи и охраната на заведението.
Би трябвало да припомня на разглезените спортисти приказката за безплатния обяд. Особено на Ивелин Николов, който демонстрира афинитет към прословутия бар в Плевен. Всъщност дали към него или към собственика му депутата Васил Антонов? Барът си е бар, но обядите всеки понеделник в “Централ” с Васил Антонов, тайните им срещи в кабинета на областния управител Цветко Цветков….

Васил Антонов БСП депутат ПлевенПитам се, дали смазващата загуба на ГЕРБ и БСП на местните избори в Плевен разкри недостатъците на лошо скроения сценарий? Дали трагичната изборна нощ през ноември 2007 г. не втвърди симбиозата ГЕРБ-БСП в съвместен “купон” в бар “Ростов”? Да, мнозина още от тогава прогнозираха, че пътя на ГЕРБ в Плевен определено не е десен, след като поливаш партийната загуба в компанията на своя враг. Явно силата на квалитетните питиета и силиконовите проститутки в бар “Ростов”, както и “мъдрите” напътствия на Васил Антонов са били по-силни от тези на Цветанов. Всъщност, дали пък напътствията на двамата не съвпадат?! Разбира се, че е така.
Макар този сърцераздирателен съвместен “купон” да е бил безплатен за герберистите Николов и Цачева, обядът остава – Антонов все пак е и бизнесмен, дори в онази нощ взаимно да са трили сълзите си по поредната загуба за кметския стол.