04 декември 2008

От Жигула до Паджеро – възходът на един екс спортист /ІІ част/

И тук настъпва интересен обрат. Месеци след купуването на новия автомобил, той мистериозно бива запален. Това става в навечерието на предизборната кампания, само месец след като плевенските ГЕРБери са заявили самостоятелното си участие в изборите. Първите проучвания на социолозите поникьосват Николов и Цачева и те прибягват до отчаяни действия – вандалски съсипват билбордове на един от опонентите си, разпространяват анонимни позиви и листовки с лъжи и клевети (между другото този им стил продължава и до днес) срещу дясната коалиция в града. Стигна се до там, че двамата мераклии започват повсеместно да заплашват общински и държавни служители с уволнение (и това е към запазената марка на ГЕРБ). Между другото само преди дни бе заплашен и началника на юристите в общината и не къде да е, а пред съдебната зала. И не от когото и да е, а от един от бандитските ортаци на Ивелин Николов.

Ивелин Николов ГЕРБ Плевен запали ZafiraСлед разочароващите социологически резултати за Плевен, пламна автомобила на Николов. Същата тази новичка, лъскава, лизингова Zafira. Не случайно наблягам на лизингова. Защото фактически, изгорялата Zafira не е ощетила Николови дори със стотинка. Автомобилът все още бе собственост на лизингодателя и като всяка лизингова кола е имала пълна застраховка Автокаско.
Вместо да звъни на полицията, пожарната или сам да се опита да изгаси огъня по колата си, Ивелин Николов спокойно прозвънява всички медии и ги кани да дойдат да снимат, как „политическите опоненти са запалили колата му”.
Как ви се струва подобна реакция? Както се казва – не му се сърдете, той толкова си може.

Полицията тайно работеше по няколко версии, в публичното пространство обаче, интересно защо, излязоха само манипулативните коментари на Николов. Сред плевенчани и най-вече по кафенетата се носеше приказката кой и защо е запалил колата му. Всъщност небезизвестният плевенчанин сам споделяше, че палежа е бил само предупредителен, това може да го каже и всяко разследващо ченге. Причината – некоректното поведение на Ивелин Николов, разбирайте – завлича с над 50 хил.лева наркопласьора.
Но по време на изборите версията на Николов бе удобна за самия него. Сагата с неговия тарикатлък продължи, макар че медиите отново мълчаха. Дори и той… изборите бяха приключили. Този път сплашването бе отправено към дома му. Апартаментът бе най-брутално разбит, вратата тотално изкъртена, вътре преобърнато всичко наопаки, без други щети. И кой ли политически опонент би го направил? Николови разбират, че нещата стават сериозни. Крият се в друго жилище, прибират се потайно вкъщи, дори не ползват и осветлението.

Бисерка Цанева съдия Ивелин Николов ГЕРБ Плевен джипСлед като се разделя с Zafira-та си, Ивелин бързо си намира нова кола. Това е червеният Seat на приятелката му - съдийката в районния съд Бисерка Цанева. Повече от година Николов кара Seat -а и това явно се е сторило прекалено за съдийката, защото преди месец областният лидер на ГЕРБ се появява с новичък луксозен джип Mitsubishi Pajero. Колегите на съдия Цанова твърдят, че джипът е подарък от нея за любимия й. Николов от своя страна й обещал да я направи председател на районния съд, когато стане областен управител. Николов определено разчита на подкрепата и на друга известна плевенска съдийка от ВСС. Но за сега името й ще спестим, не че не го знаем.

Доколко заплатата на съдия в районен съд или на общински съветник с 300 лв. заплата позволява подобна покупка ще оставим да преценят компетентните органи. А за читателите остава да си отговорят на въпроса, как един дребен хитрец успява за няколко години да смени толкова много луксозни и скъпи возила. Какъв по-точно е бизнесът на семейство Николови, след като успяват да „спестят” само за автомобилите си толкова пари, колкото повечето български семейства не могат да изкарат през целия си живот?