10 декември 2008

Кой “предизборно” запали колата на Ивелин Николов – ГЕРБ?!

На 27 август миналата година почти всички медии отразиха сензационната новина “Драснаха клечка на колата на човек от Герб”, “Запалиха колата на областния координатор на Герб в Плевен” и още подобни атрактивни заглавия атакуваха медийното пространство.

Ивелин Николов ГЕРБ ПлевенНиколов шумно декламираше пред репортери, че е “изненадан от този гаден начин, по който започва предизборната кампания в Плевен”, че “това е израз на предизборни настроения на някои, на които не им издържат нервите”.

Полицията една година “неуспешно” разследва случая и до днес не е разкрит нито извършителя, нито подбудителя, както се надява Николов в интервю пред соцвестника “БГ Север”. Апропо, областният координатор на Герб не само демонстрира топли контакти с левите депутати и местното ръководство на БСП в града. Не са тайна за обществото дългите му разговори в ресторант “Централ” с депутата от левицата Васил Антонов, който между другото основния спонсор на споменатия партиен вестник. Соцмедията осигурява необходимия комфорт на “десния” политик чрез главния си редактор Иван Дачев, общински съветник от БСП и журналистката Поля Томова, познатата любовница на Румен Петков в Плевен, също член на БСП. Между другото макар и да звучи “жълто”, не е така. След доказана кражба в изключително големи размери от SOS детско селище, Томова бива уволнена и принудена да се върне в Плевен. Веднага е назначена от Румен Петков в общината за негов пиар. След загубата на кметския стол, Румен Петков подсигурява своята любовница и я назначава за кореспондент на бТВ. Точно по времето, когато там се вихри другото му протеже и пиар на кампанията Нидал Алгафари. Така разведената вече Томова, се оказва “преуспяващ” журналист и “безпристрастен” източник на информация за “независимата” частна телевизия.

Не случайно ви ангажирах с тези подробности. Нещата са дълбоко навързани и предполагам ще се сетите как.

И така, новата лизингова черна кола Опел Зафира на Ивелин Николов пламва около 3.00 часа пред дома му на ул. “Парашкев Цветков” в Плевен. Колата е закупена на името на фирмата на майка му Денка Николова.

Ивелин Николов твърди, че сам видял как гори колата му и прозвънява на пожарна и полиция. Да, ама не. Каква е всъщност неговата реакция – той звъни не къде да е, а на вярната му по онова време журналистка от в-к “Посоки” Ирен Томова. Съответно новината се предава светкавично и на другите й колеги. На пожарната всъщност се обаждат притеснените съседи. Много интересно! Явно Николов не е бързал да спаси колата си, нито майка му, която реално е собственик на колата. Първа задача пред Николов е медийната активност. Според него това е успешния ход за Герб в Плевен и лично за него самия в предстоящите местни избори, а именно да си изгради образа на жертва.

Каква е истината обаче?

Преди време ви информирахме, че полицията работи по няколко версии. Сред определени среди се говореше, че Николов завлекъл с огромна сума местен наркопласьор. Това се оказва истина, но полицията отхвърля варианта на отмъщения. Наркопласьорът има солидно алиби.

Ивелин Николов ГЕРБ Плевен престъпникИзненадата настъпва, когато излизат резултатите от експертизата на бутилката със запалителната течност, с която е полята колата на гербериста. Пръстовите отпечатъци са шокиращи за полицаите. Оказва се, че те напълно съвпадат с тези на “жертвите” – на Ивелин Николов и Денка Николова! Всички останали хипотези отпадат. Подбудителят и извършителят са известни, но… все още необявени от полицията в Плевен. Разследващите органи са категорични – извършители на престъплението са майката и сина.
Всички уличаващи ги документи бързо се прикриват от ОДП – Плевен, с любезното съдействие на началника Павликянов. Който е поредното назначено и вярно протеже на Румен Петков.

Каква ли е връзката между всички тези лица? Има ли разлика между БСП и ГЕРБ в Плевен? Въпроси, на които не е никак трудно да се отговори.

И когато престъпниците се изживяват на морални съдници, нека първо се изповядат не само пред Бог, но и пред плевенското общество! Пред Борисов, няма нужда. Той все пак е само неформален лидер.

Източници:
News.bg
Dnes.bg
Actualno.com
Bgsever.bg