14 декември 2008

Ченгеджийските методи – визитна картичка на ГЕРБ Плевен /ІІ част/

Този съкрушителен разгром не бе достатъчен за Ивелин Николов и Цецка Цачева. Те не промениха ченгесарските си методи и продължиха с нови сили да плетат сложни агентурни комбинации.

Цачева Николов ГЕРБ ПлевенФормирането на новия общински съвет бе ознаменувано от поредната съвместна акция между ГЕРБ и БСП. Изборът на председател на Общински съвет бе замислен и планиран в типично ченгесарски стил като секретна операция, целяща манипулирането на избора. На провежданите тайни съвещания по тъмни доби в кабинета на областния управител, освен Цачева и Николов и Любомир Петков от БСП, присъстват само най-верните общински съветници от двете групи. В операцията са впрегнати всички ресурси на БСП и ГЕРБ – от медийни до полицейски.

Важна роля бе отредена на шефа на полицията – Павликянов. Непосредствено преди първата сесия Павликянов привиква тримата съветници от групата на “Солидарност” като ги съветва да гласуват правилно в полза на Цецка Цачева за председател на общинския съвет. Принудителната спявка се провежда в залата на х-л “Ростов”, която се води като официална зала на БСП в Плевен. Павликянов влага целия си ресурс за сплашване на общинските съветници като им напомня за дребните им провинения в миналото и предстоящ арест.

Въпреки щателната подготовка и огромните надежди, операцията се проваля. Оказва се, че общинските съветници не са чак толкова страхливи и подкупни, за каквито ги смятаха лидерите на БСП и ГЕРБ.
Виждайки, че опитите им да завладеят Плевен със сила и заплахи се провалят, Николов и Цачева преминават към вербуване на лабилни психически, страхливи, подкупват алчните с обещания за пари, постове и власт. Нищо, че Цветанов и Борисов шумно се възмущаваха и нарекоха „предателство” постъпката на избрания с листата на ГЕРБ кмет на Ветрино.

Добрин Христов ченге ГЕРБ ПлевенУспяват да постигнат целта си единствено в най-слабите звена – Добрин Христов от Атака. Не случайно, той е бивш служител на МВР. Христов дори става член на групата общински съветници на ГЕРБ. Пред медиите предателството на Дарин Ангелов от МСДС пък бе обявено като „Цялото младежко СДС премина в ГЕРБ”. Което си беше чиста лъжа в стил „ранно ДС”. Никой не бе изненадан от постъпката на това голобрадо момче. Той дълги години се хранеше и продължава да го прави от ръката на червени търговци. А активността му в МСДС достигаше до репликата “трябва да бъда поне на 10-то място в листата”.

продължава...