21 януари 2009

Съветниците от ГЕРБ са купили местата си в Общинския съвет

Корупцията в ГЕРБ лъсна с пълна сила. Като софийска улица след стопяването на снега се ухили с цялата си грозота и мръсотия корупционната схема, позволила на неудачници, некадърници, престъпници и дребни мошеници да се уредят като общински съветници на ГЕРБ в плевенския местен парламент.

Тарифа за място на общински съветник в листите на ГЕРБОказа се, че партията, която наляво и надясно тръбеше за „чисто, прозрачно, честно и открито управление, гарантирано от ГЕРБ” – продава местата в листите си за общински съветници. Оказа се, че не качествата, способностите, опита и квалификацията на хората са от значение за включването им в листите за общински съветници на тази партия, а способността им да внесат искания рушвет в касата на ГЕРБ за да си осигурят 4 години спокойно живуркане и възможности да врътнат някоя и друга далавера.

Така нашите плевенски гербаджии, които омайваха плевенчани с приказки за „морал”, „етичност”, „борба с корупцията”,” прозрачно, честно и открито управление” зарязаха „моралните си ценности” и си купиха по едно топло местенце в Общинския съвет. Където продължиха да говорят все същите лъжи за морал, честност и борба с корупцията. Както се казва – Крадецът вика „Дръжте крадеца!”. Може би са предполагали, че истината за това как са станали общински съветници няма да излезе на бял свят. Или пък не им е пукало какво ще си помислят за тях гласоподавателите им. След като вече са имали глупостта да гласуват за тях – ще ги търпят 4 години.

Гласоподавателите на ГЕРБ в Плевен имат право да знаят за колко избраниците им са изтъргували тяхното доверие, надеждите и очакванията им.

Каква е тарифата? Между 1000 и 2000 лева. Нищо работа. А далаверата е добра. За 1000 лева са купили местата си Ивелин Николов, Владислав Николов, Бойко Балтаков и Йордан Георгиев. Цецка Цачева, Пламен Георгиев и Станислав Петков са се изръсили по 2 бона. Трябва да се отбележи обаче, че това е според официалната декларация на Цветан Цветанов. Запознати твърдят, че сумите са значително по-големи.

С това плащане гербаджиите всъщност са си осигурили не само местата на общински съветници, но и правото да наддават в предстоящото редене на листите за народни представители. Там мизата ще е много по-висока, а право да участват ще имат само тези, които вече са доказали предаността си към ГЕРБ като общински съветници. Съвсем друг е въпросът, че те ще се борят за местата след трето, защото е публична тайна, че първите три места във всяка листа ще бъдат за хората на Борисов от столицата.

А при непрекъснатия спад на подкрепата за ГЕРБ и очертаващия се провал на изборите е много вероятно плевенските мераклии да останат силно разочаровани и излъгани. Ще им остане утехата, че са си купили на далавера поне местата за общински съветници.