13 януари 2009

Даниела Гонкова – неугледния пиар на ГЕРБ Плевен

Следващият опит за купуване на журналист, който да изпълнява и ролята на пиар на местната структура ГЕРБ е Даниела Гонкова, твърде невзрачна журналистка, с незавидна слава. Колегите й от в-к “Посоки” предпочитат да не говорят за нея, но дълго време се радваха на уволнението й. Провалите постоянно съпътстват Гонкова. Поредното й уволнение я застига като кореспондент на бТВ. Гафът е огромен – в репортажа си до телевизията, Гонкова набеждава невинен човек, манипулирайки истината. Умисълът й бързо е разкрит, човекът е полицай и се ползва с добър авторитет. Така славата на плевенската журналистка в бТВ продължава само един месец.

Приятелите й социалисти обаче не изостават Гонкова и тя бързо е назначена за пиар на болницата в Плевен. Първоначално отношенията между червеното ръководство на болницата и Гонкова са топли, но конфликтът назрява, когато амбициозната дама започва да претендира за повече пари, въпреки огромната си заплата. Директорът на медицинското заведение пък започва да недоволства от нечистоплътността на пиара си и прави опит да я отстрани от обкръжението си. Усетила опасността от поредното уволнение, Гонкова прибягва към старите си навици – да манипулира истината. Така използвайки журналистически си контакти и близостта си с тайния пиар на ГЕРБ Ралица Веселинова, тя пуска лъжливата информация, че директорът на болницата извършва масови уволнения на лекари и чистката ще доведе до сриване на здравеопазването в града. Непреценила правилно силите и възможностите си, Даниела Гонкова е уволнена за липса на лоялност и професионализъм.

И тук на помощ на изпадналата „журналистка” идват тайният пиар, Ивелин Николов и Цецка Цачева. Гонкова не е претенциозна, а и новите й господари от ГЕРБ са достатъчно близки с предишните - от БСП, така че за нея промяната не е голяма.

Красавицата и звярът - Борисов и ЦачеваЗа смешна заплата сега и обещание за висок пост после, Гонкова се заема да оправя поизхабения имидж на Николов, Цачева и компания. Работата е трудна и неблагодарна, тъй като Ивелин Николов като самопровъзгласил се политик постоянно демонстрира пълна некомпетентност съчетана с уникални “бисери”, дълго отекващи в обществото и които трудно биха могли да се замажат. Положението с Цачева е още по-плачевно. Възстарата юристка, любителка на собствения си глас, е с достатъчно старомоден и отблъскващ външен вид, че дори старанието на Ив Сен Лоран и цяла дузина модни дизайнери не биха я променили. Не случайно журналистите ползват кодовото име на туловището Цачева „Баба Цеца” или “Звярът” от едноимения филм “Красавицата и звярът”. Сами разбирате, че ролята на красавицата остава за Бойко Борисов.

След като Ирен Томова дезертира от редиците на ГЕРБ и отказва да бъде водещ на партийното предаване, мястото й се заема от Даниела Гонкова. Трябва да признаем, че го прави без особено желание, дори напротив. Самата Гонкова разбира, че това не е по силите й. Пълен провал съпътстват водещата още на първата й телевизионна изява. Непрофесионализмът й лъсва на плевенския екран. Работодателите й са адски недоволни и вече търсят нейн заместник, но пропускат, че Даниела има опит и знае как да манипулира истината. И тя има какво да каже. Все неща, който достатъчно добре биха “лъснали” избледнелия имидж на плевенските герберисти. Очакваме развитието с интерес…

Следва…