25 ноември 2008

Неграмотност или арогантност?

Простимо е хората да грешат. Особено, когато тракат вечер из чатовете, облечени по пижами, нахлузили чехлите. За тях - разбирам.

По никакъв начин, обаче, не мога да разбера или оправдая неграмотността на политически лидери на партия, наричаща себе си първа политическа сила. При това тези грешки не са допуснати в разговор или в набързо надраскана бележка, а в ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ, изготвена от цялото ръководство на ГЕРБ в Плевен и представена за публикуване в медиите. Това не означава ли, че освен с неграмотност, тези хора се отличават с дебелоочие и наглост? На тях изобщо не им пука за правилата. Не им дреме, че ще се изложат, ще подведат партията си и ще дадат повод за подигравки и присмех. Те са над законите, над нормите на правото, морала и дори езика. Те са над останалите същества на тази планета. Те възприемат себе си за богоравни и не се вълнуват от мнението на "простосмъртните".

Нали се сещате, какво би станало с такива хора в една нормална държава, в една нормална партия? Моментално ще бъдат изхвърлени от лидерските си постове. Най-малкото заради това, че са уронили престижа на партията си.

Така че, хайде да не оправдаваме и прощаваме неграмотността с такава лекота. Особено когато се проявава от хора на високи етажи в политиката.

"Лидери" като плевенските са причината ГЕРБ да се възприема като партия на нискоинтелигентни и ограничени хора. Заради тях подкрепата за партията спада вече пети месец и както е тръгнало, на следващите избори ГЕРБ може да се окаже на второ или дори трето място.