12 ноември 2008

Шефът на полицията в Плевен аут за чадър над съдия

Бисер Иванов стана поредната жертва на братя НиколовиДиректорът на Областна дирекция „Полиция” Плевен Бисер Иванов е подал оставка.
Това изненадващо обяви след съвещание в дирекцията в града министърът на вътрешните работи Румен Петков. Той се срещна с ръководството на полицията в града заради инцидента от преди няколко вечери, в които полицаи преследваха административния ръководител и председател на Районен съд в Плевен Любомир Кръстев. Тогава в медиите се появи информация, че съдията е шофирал след употреба на алкохол, отказал е проверка с дрегер и е влязъл в конфликт с униформените служители. По-късно магистратът отрече обвиненията и изтъкна като причина за отправянето им служебен конфликт със своя колежка, на която един от патрулиращите в нощта на събота срещу неделя полицаи е племенник, съобщи Дарик. В деня след инцидента в ОДП–Плевен не е имало постъпили протоколи за подобно произшествие, но по-късно са постъпили два: един за осуетяване на полицейска проверка, и втори – за отказ за проба за алкохол. Според запознати Иванов е уволнен заради опит да прикрие стореното от съдията.
По повод "оставката", вътрешният министър обяви, че „това е „мъжка постъпка, която прави чест на комисар Иванов”. В същото време "за проявените принципност и отговорност при изпълнение на задълженията си" тримата служители от местната полиция, участвали в проверката в сутринта на 5 август, ще бъдат наградени.

Източник:
news.dir.bg