30 март 2009

Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"

Популизмът на ГЕРБ лъсна ослепително за пореден път. Точно кандидатът на тази Купуването на гласове явно се превръща в практика и политика на ГЕРБпартия, която бе написала на плаката му, че купуването на гласове е престъпление, се забърка в скандал, силно миришещ именно на търговия с вота на хората.

Фарсът стана още по-колоритен от противоречивите и наивни обяснения на гербери от всякакъв ранг, че видите ли, той човечецът бил неопитен, вкарали го в капан и тем подобни глупости. А до преди няколко дни същите тези лидери, воглаве с баш лидерите Бойко Борисов и Цветан Цветанов, пламенно убеждаваха жителите на село Брест, че техният мераклия е най-достойният да бъде кмет.
Иди разбери сега кое е вярно - че този Цецо отвсякъде става, или че е неопитен и наивен.

Купуването на гласове явно се превръща в практика и политика на ГЕРБ. Щом в битката за селски кметове един глас струва 50 лева, каква ли ще е мизата на парламентарните избори, където всяка пусната бюлетина ще е още по-ценна?

Очевидно финикийските знаци остават единственият коз на кандидат-премиера Б. Б., особено след като се видя от дебата на ГЕРБ и БСП по БНТ с какви експерти в икономическата сфера разполага пожарникарят.

БгСевер