04 март 2009

ЦВЕТАНОВ НА ПРИЦЕЛ НА ПРОКУРАТУРАТА

Проверяват председателя на ГЕРБ за търговия с влияние

Екип на "Всеки ден"

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в близките дни може да се окаже поредният клиент на прокуратурата. “Пуснал съм обща жалба за търговия с влияние – оказване на Ивайло Дражев публично обвини Цветан Цветанов в търговия с влияние и сезира прокуратурата за неправомерен натиск върху длъжностни лица от БФС от страна на лидера на ГЕРБнатиск върху определени длъжностни лица от страна на БФС и на лица от ръководството на политически партии”, съобщи пред “Всеки ден” отпадналият кандидат-президент на Българския футболен съюз Ивайло Дражев. Още вчера той директно обвини Цветанов в това, че е оказал натиск на асеновградския кмет Христо Грудев, избран от листата на ГЕРБ, и по този начин кандидатурата на Дражев за президент на БФС е била оттеглена.

Дражев е категоричен, че данни за нарушението има и той е бил отстранен след натиск, за да не конкурира настоящия шеф на БФС Боби Михайлов. “Нямам писмени доказателства, това е работа на правораздавателните органи. Жалбата е с входящ №1214 от 21 януари”, уточни бившият президент на “Черноморец”.

Междувременно Дражев съобщи, че днес пуска жалбата до УЕФА и ФИФА. “Там нещата ще бъдат много сериозни. Убеден съм, защото като чуят за политическа намеса и двете централи просто…имаше федерации, които бяха пряко заплашени. Даже бяха отнели временно лиценза на гърците. Малки федерация също са патили много. И на Корея са отнемали лиценза”, коментира той. Жалбата вече е готова, но по нея се правят последни уточнения, за да бъдат прецизни правните термини на английски. “Следобед ще я изпратя на Джани Инфантино, това е юридическият корифей на УЕФА. Човекът, който е най-тежката артилерия в УЕФА, с много по-голямо уважение дори и от Мишел Платини”, добави Дражев.

Самият Цветан Цветанов още вчера отрече всички обвинения. “Това не кореспондира с истината. Нали не си представяте, че ГЕРБ ще се намесва в БФС по начин, по който се намеси ДПС?”, заяви той.

Всеки ден