03 март 2009

Кандидат-управник от ГЕРБ удари шамар на своите

Кремена КРУМОВА

Ръководството на ПП ГЕРБ - В. Търново, публично се извини на избирателите си за това, че ги е подвело с недостойна кандидатура за кмет на старата столица. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Велико Търново напусна партията и обяви, че съпартийците му са предали интересите на търновлииПолитическото разграничаване дойде веднага, след като бившият мераклия за градоначалник Цветан Цветанов оповести официално мотивите си да напусне партията.

Като основна причина за това той посочи неизпълнението на поетите предизборни ангажименти, а именно липсата на редовни срещи между общинските съветници от ГЕРБ с гражданите на общината. Вместо да бъдем опонент на съществуващото статукво, както обещахме в предизборната кампания, ние се превърнахме в част от него за кратко време, заяви Цветанов. Той не приема и пасивността, и липсата на политическа физиономия на групата на ГЕРБ в ОбС в старата столица, както и че партията, която се бори за прозрачно и открито управление, може да си позволи да прави точно обратното, когато става дума за вътрешно-партиен живот.

"Един от нашите предизборни ангажименти бе да не позволяваме строителство в горския пояс над кв. "Варуша", като обещахме там да бъде изграден парк. Вместо това обаче с гласовете на групата съветници на ГЕРБ бе отказано изслушване на сесия на членовете на гражданския комитет, който защитава горите. От областното ръководство към структурите се нагнетява атмосфера на недоверие, мнителност и нетърпимост към различното мнение", каза още бившият гербер. "Оказва се, че вместо партия на гражданите във В. Търново ГЕРБ е като предприятие на десетина души, допълни Цветанов. Той подчерта, че напуска ГЕРБ не поради промяна на разбиранията и убежденията си, а че партията го е напуснала и той просто съобщава този факт и се надява случващото се с ГЕРБ - В. Търново, да е е изключение, а не правило за страната.

Бг Север


ПРЕХВЪРЧАТ ИСКРИ МЕЖДУ КАРАЧАНОВ И БОРИСОВ

По-добре кметът на София да се концентрира в своята дейност в столицата, а не да Широко рекламираната от Борисов коалиция на ГЕРБ с ВМРО се оказа огромна грешка„дава акъл" как да управлява кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му Бойко Борисов не може да раздава възмездие и ако иска да става министър-председател, не трябва да си позволява да отправя заплахи. Каракачанов визира казаното от Борисов на среща с партийния актив и симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив.

Припомнямe, преди два дни той определи коалицията на ГЕРБ с ВМРО като огромна грешка и отправи упреци към кмета Славчо Атанасов и бившия коалиционен партньор на ГЕРБ - ВМРО. Бойко Борисов каза още, че след изборите ще има възмездие за ВМРО.

Според Красимир Каракачанов това е откровена заплаха и той не може да приеме който и да е, дори и бивш коалиционен партньор, да отправя подобни заплахи. В правото възмездието означава наказание, в една правова държава наказанието се раздава от съда, а в политиката - се дава от избирателите - посочи Красимир Каракачанов.

News.bg